Diziler- Polisiye Yapımlar ve K9 ‘lar

13 August 20130 Comments

Yeni yayın sezonu henüz başlamadan yaz ekranlarında  birçok  yaz dizileri yayına başladı. Bu dizilerin bir çoğunda polisiye olaylarda seyirciye sunulmaya çalışıyor.. Bununla birlikte polisiye diziler de mevcut.Ancak dizilerde polisiye uygulamaların ülkemiz gerçekleri ile ne yazık ki örtüşmediğini fark ettim, Zira bu sahneler hiç ama hiç gerçekçi değiller. Etrafımda bir çok insanın artan soruları karşısında Seyircilerde bu konuda yanlış algı oluştuğunu söyleyebilirim.

işin ilginç tarafı az da olsa  bir kısım vatandaşımız da dizilerde gördüklerini inandırıcı bulsa gerek , polis ile ilgili işlerinde yürürlükteki kanunlara göre değil bu dizilerin bilinçaltında yarattığı algıya göre hareket ediyor.

polisiye

Bu durum vatandaşımızı da gerçek hayatta mağdur edebiliyor.

Bununla birlikte ekranlarda polisiye dizilerde görülen K9 uygulamaları ise gerçekten oldukça komik.  Senaristlerin ve yapımcıların hem dünyadaki hem de ülkemizdeki  ASKERİ VE POLİSİYE k9 uygulamalarından bihaber olduğu anlaşılıyor.

Dizilerde kullanılan köpeklerin kullandıkları ekipmanlardan o köpeği kullanım şekillerine  kadar birçok mantık hatası bu güzel yapımlara gölge düşürüyor.

ASKERİ VEYA POLİSYE K9ların kurumları içerisinde nereye bağlı olduğunu, nasıl kullanıldığını bilmeyen yapımcıların bu konuda ciddi bir danışmanlık almaları köpeklerin sevimli yüzlerinin doğru kullanılarak rating savaşında öne geçmelerine sebep olabilir.

Zira ülkemizde hayvan severler oldukça arttı ve ciddi anlamda da organize oldular. Köpeklerin ekranlarda doğru bir biçimde yansıtılması başta hayvan severleri ekranlara bağlayacaktır. Zaten hayvanların özellikle de köpeklerin sevimli yanları çocuklar için de oldukça ilgi çekicidir.

Bununla birlikte dizi setlerinde çalışanların hakları bir tarafa köpekler için de kullanılan mamadan, ekipmandan başlayarak eğitim yöntemlerine kadar birçok konu da hayvan refahı çerçevesinde ele alınmalı, köpeklerin dizi ve filmlerde kullanımını yaygınlaştırılın derken hayvan haklarının ihlali ile karşı karşıya kalınmamalıdır.

Yeni dizi sezonu bizleri bekliyor, polisiye diziler ve k9 ları da hep birlikte göreceğiz 😉

guzel cirkin

Filed in: Genel
Tagged with:

Yazar Hakkında ()

1971'de Ankara'da doğdu. Polis Akademisi mezunu. 1996 yılında başlayan Köpek Eğitmenliği macerası "K9 Köpek Eğitmeni" olarak hala devam ediyor. Köpek eğitimi ile ilgili eğitim, seminer ve proje bazlı çalışmalar gerçekleştiriyor. Köpek davranışları ve Köpek etolojisi Konularında çalışmalar yapıyor, çocukların ve pet sahiplerinin K9 Amca'sı.

Yorum Yaz

Back to Top