Kadınlar Tatilde Köpeklerini Eşlerinden Daha Çok Özlüyor

21 July 20130 Comments

 

BU YAZIMDA BİR FİRMA TARAFINDAN YAPILAN ARAŞTIRMANIN İPUÇLARINI YAKALAMAYA ÇALIŞACAĞIM.

Avrupa’nın en çok kullanılan uçak bileti arama ve karşılaştırma motoru Skyscanner,  köpek sahibi seyahatseverlere sevimli dostlarının tatillerini nasıl etkilediğini sordu. 1000’in üzerinde köpek sahibi seyahatsever ile yapılan anketin sonuçları oldukça ilginç.  Anket sonuçlarına göre; tatilde kadınlar köpeklerini eşlerinden, ailelerinden ve arkadaşlarından daha çok özlüyor. Erkek katılımcılar içinse durum tam tersi. Erkek katılımcıların %37’si eşlerini köpeklerinden daha çok özlüyor, kadınlar için bu oran sadece %21’de kalıyor. Kadınların tatilde köpeklerini özleme oranı ise %37.

skyscanner-720

BU ANKETE KATILAN HAYVANSEVERLERDEN KAÇININ TÜRK YOLCULAR ARASINDA OLDUĞUNU BİLEMİYORUZ. ANCAK TÜRKİYEDE KADINLARIN BU ORANDA ÇIKACAĞINI PEK TAHMİN ETMİYORUM.

Dünyada bini aşkın havayolunun milyonlarca noktasını tarayarak en hesaplı uçak bileti alternatiflerini sunan Skyscanner’ın, 1.000’i aşkın köpek sahibi seyahatsever ile gerçekleştirdiği anketin sonuçlarına göre, kadınların seyahatte köpeklerini eşlerinden daha çok özlediği ortaya çıktı.

Kadınların köpeklerine olan tutkusu tatil döneminde de devam ediyor. Kadın seyahatseverlerin pek çoğu tatildeyken bile köpekleri ile iletişimi bir türlü koparamıyor. Katılımcılar, tatildeyken köpeklerinin iyi olup olmadığını öğrenmek için onları bıraktıkları yakınlarını sık sık arıyor ya da onlara mesaj atıyor. Bazıları ise köpekleri ile telefonda bile konuşuyor.

 

ERKEKLERİN AKSİNE KADIN KÖPEK SEVERLER KÖPEKLERİNE SAHİP-EVCİL HAYVAN İLİŞKİSİNDEN ZİYADE ANNE-ÇOCUK İLİŞKİSİ İLE BAĞLILAR. ASLINA BAKARSANIZ BUDURUM KÖPEKLERİN EĞİTİMLERİNE DE OLUMSUZ ETKİ EDİYOR.  ANCAK ERKEK KÖPEK SAHİPLERİNİN EĞİTİM UYGULAMALARINDA KADIN KÖPEK SAHİPLERİNİN İSE BAKIM UYGULAMALARINDA ÇOK İYİ OLDUKLARI DA YADSINAMAZ BİR GERÇEK.

BU ORANIN ÇALIŞAN VEYA ÇALIŞMAYAN KADIN KÖPEK SAHİPLERİ İÇİN DE FARKLI ORANLARDA OLMASI YÜKSEK İHTİMAL .

 

Mektup Yazanlar Bile Var

Anket sonuçları seyahatseverlerin sevimli dostlarından kopmak istemediklerini de ortaya koyuyor. Tatildeyken köpekleriyle Skype ile görüşme yapanlar hatta işi bir adım öteye götürüp köpeği adına mektup ya da kartpostal yazanlar bile var.

Tatilde Onlarsız Yapamıyoruz

Avrupa’nın en çok kullanılan uçak bileti karşılaştırma motoru Skyscanner’ın araştırmasına göre tatilde köpeğini çok özlediği için tatilini yarıda kesmeye karar veren seyahatseverler de bulunuyor. Tatile çıkan köpekleriyle çıkan seyahatseverlerin %22’si ise tatilde sevimli dostlarıyla fotoğraf çektiriyor.

Ankete katılan köpekli seyahatseverler, tatilde köpeklerinden ayrılmanın çok zor olduğunu belirtiyor. Katılımcıların yaklaşık beşte biri köpekleri olmadan tatile çıkmadıklarını belirtirken, %20’si de çocukları ya da arkadaşlarındansa sevimli dostlarının kendileri için daha iyi tatil arkadaşı olduğunu söylüyor.

 

BÜTÜN BİR YIL BOYUNCA KÖPEĞİNİ DÜZENLİ GEZDİREN VE ONUNLA DÜZENLİ OYNAYAN KÖPEK SAHİPLERİNİN TATİLDE DE OLSALAR BU RUTİNLERİ ÖZLEMELERİ GAYET DOĞAL. KÖPEKLER SAHİPLERİNE TAMAMEN KARŞILIKSIZ BİR ŞEKİLDE BAĞLANIRKEN,  , ÖZELLİKLE KÖPEK SAHİPLERİNİN İNSANİ EMPATİ KURARAK KENDİLERİ EĞLENİRKEN TATİL YAPARKEN KÖPEKLERİNİN BUNDAN MAHRUM KALMASINI BİR MİKTAR VİCDAN AZABI YAPMALARI DA GAYET DOĞAL.

ARAŞTIRMADA ÇIKAN İSTATİSTİKLERİN ANKETE KATILANLARIN YAŞ VE AİLE YAPISI İLE DE ORANTILI OLACAĞINI SÖYLEMEK MÜMKÜN.

 

Seyahatseverlerin Tatilde Köpekleri ile İletişim Kurma Şekilleri

  1. Köpeklerinin durumlarını öğrenmek için yakınlarını aramak ya da onlara mesaj göndermek – %40
  2. Telefonda köpekleri ile görüşmek – %14
  3. Köpeklerine kartpostal göndermek- %6
  4. Kartpostalı köpeklerinin ismine göndermek- %5
  5. Skype – %5

KÖPEKLERİN TATİLE ÇIKILDIĞINDA BIRAKILDIĞI YERLERİ ARAMAK VE KÖPEK HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLMAK SON DERECE NORMAL ,  ANCAK TELEFON GÖRÜŞMESİ, KARTPOSTAL VE SKYPE UYGULAMALARININ ÇOK DOĞRU OLMADIĞINI SÖYLEMEK GEREKLİ,

HELE KÖPEĞİMİZE SESLİ VE GÖRÜNTÜLÜ ULAŞIP ONUN YAYINDA OLMAMAK KÖPEĞİMİZ İÇİN AYRI BİR STRES KAYNAĞI OLABİLİR.

 

Skyscanner Hakkında

Skyscanner binlerce havayolunun milyonlarca rotasını tarayarak uçak bileti fiyatı, otel ve araba kiralama sonuçlarını karşılaştırmalı olarak sunan uluslararası seyahat arama motorudur. 2003 yılında Gareth Williams, Barry Smith ve Bonamy Grimes adlı üç bilişim uzmanı tarafından kuruldu. İnternet sitesi ayda 50 milyondan fazla ziyaret edilen Skyscanner, Avrupa’da birinci, dünyada da üçüncü olarak en çok kullanılan seyahat arama motorudur. 40 ülkede 30 dilde hizmet vermektedir ve ücretsiz iPhone, iPad, Android, Windows Phone, BlackBerry ve Windows 8 uygulaması 20 milyondan fazla indirilmiştir. Merkezi Edinburg’da olan ve Glasgow, Singapur, Pekin’de de ofisleri bulunan Skyscanner, 200’den fazla çalışanıyla hizmet veriyor.

http://www.twitter.com/skyscannerTR

http://www.facebook.com/SkyscannerTurkiye

Filed in: Genel
Tagged with:

Yazar Hakkında ()

Yorum Yaz

Back to Top