Veteriner Hekimler ve Köpek Pansiyonu

18 May 20131 Comment

Yaz ayları geliyor , okulların kapanması işe birlikte tatil sezonu da başlıyor.

Köpeği ile tatile gidemeyen bir çok köpek sahibi şimdiden köpekleri için pansiyon aramaya başladılar bile.

Ben bu yazımda köpek sahiplerinin pansiyon ihtiyacı ve bu konudaki veteriner  hekimlerin uygulamalarını mercek altına almak istedim.

Zira köpek sahiplerinin şikayetleri ,talepleri ve açıklamaları köpek pansiyonu hizmetlerinin çok iyi incelenmesi gerektiğini hissettirdi.

 

VET HEK KÖPEK

 

Köpek sahipleri pansiyon ihtiyacı hissettiklerinde genelde daha önceden memnun oldukları mekanları seçerler . Bununla birlikte diğer köpek sahiplerinden de tavsiye alırlar. Köpeklerini teslim aldıklarında temiz ve mutlu ise zaten seçim otomatik yapılır.

Bir çok köpek çiftliği ve ya brieysel pansiyon hizmeti verenlerin yanı sıra veteriner hekimlerin de pansiyon hizmeti vermeleri söz konusu.

Ancak köpek sahiplerinin bir kısmından bazı veteriner kliniklerinde hospitaliszayon yani hasta köpek bakımı veya ameliyat sonrası tedavi amaçlı bakım yerlerinde onlarca köpeğin misafir edildiğini öğrendiğimde gerçekten şok oldum.

vet-pansiyon2

Zira hospitaliszayon amaçlı hazırlanmış kafesler oldukça küçük ve ne kadar dezenfekte edilirse edilsinler adı üzerinde hasta köpekler için.

Bununla birlikte köpeğin günlük gezdirilmesi enerjisini atması gibi ihtiyaçlarının da yeteri kadar karşılanması personel eksikliği sebebi ile mümkün değil. Köpek çiftliklerindeki gibi bir kaç metrekare gezinti alanları ve açık hava gezintileri son derece gerekli.

Bu olumsuzluklara rağmen veteriner hekimlerine ait kliniklerde  hospitaliszayon Ünitesi’nin haricinde ve yeteri kadar personel ile bu tip bir hizmet verilmesi de tabii ki olağan zira köpek sahipleri için veteriner hekiminin kontrolünde bir pansiyon hizmeti oldukça cazip.

 

pansiyon

Tabi bu konuda tarım il müdürlüğüyetkililerinin ne tür bir denetim ve yaptırım uyguladıklarını bilemiyoruz. Ancak köpek sahiplerini veteriner hekimlerden hizmet almaya iten diğer bir neden de köpek çiftliklerinde yaşadıkları olumsuzluklar. Bununla birlikte genellikle köpek sahipleri köpeklerinin sağlığı konusunda kendilerine en yakın veteriner kliniğini seçtiklerinden ulaşım konusunda veya misafir olan köpeklerinin arkadaşları tarafından denetlenmesi konusunda da rahatlar .

pansiy

 Etik olarak veteriner hekimi arkadaşların pansiyon hizmeti vermeleri onaylamasam da köpek çiftliklerinin bir  veteriner kliniği titizliğinde hizmet vermeleri gerektiğini sanırım söylememe gerek yok. Ancak köpek sahibi için önemli olan köpeğinin pansiyon hizmeti dönüşü sağlıklı , mutlu ve temiz olması durumudur.

Sadece titiz davranmak yetmez , köpeğin gezdirilmesi oyun oynanması eğer varsa eğitim tekrarları da köpek refahı açısından son derece önemli.

 

pansi

 Zira köpek sadece yemek yiyip tuvalete çıkmakta mutlu olmaz, oyun gezdirme, anlayabileceği başka köpeklere salınma eğitim tekrarı sonunda bolca ödül de köpeğin pansiyondan Mutlu ve Mesut dönmesini sağlayacaktır…

PANSİYON KONUSUNDA SON OLARAK SÖYLEMEK İSTEDİĞİM, BİR KÖPEĞİN EN ÇOK EVİNDE MUTLU OLACAĞIDIR. EĞER PANSİYN HİZMETLERİ KÖPEĞİN EVİNE BENZER ORTAMDA VE EN AZ SAHİPLERİ KADAR SEVEN BAKICILARIN GÖZETİMİNDE YAPILIRSA EN UYGUN KÖPEK PANSİYONU ŞARTLARI SAĞLANMIŞ SAYILIR.

Filed in: Genelköpek pansiyonuköpek sahibi Eğitimi

Yazar Hakkında ()

1971'de Ankara'da doğdu. Polis Akademisi mezunu. 1996 yılında başlayan Köpek Eğitmenliği macerası "K9 Köpek Eğitmeni" olarak hala devam ediyor. Köpek eğitimi ile ilgili eğitim, seminer ve proje bazlı çalışmalar gerçekleştiriyor. Köpek davranışları ve Köpek etolojisi Konularında çalışmalar yapıyor, çocukların ve pet sahiplerinin K9 Amca'sı.

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Göktan Hocam, yazınızın her kelimesine içtenlikle katılıyorum. İyi çalışmalar dilerim.

Yorum Yaz

Back to Top