Sevimli Kampüs Köpekleri

18 April 20130 Comments

Özyeğin Üniversitesinden aldığım telefonun uzun süredir sokak köpekleri için yürüttüğümüz projelere farklı bir boyut ekleyeceğini düşünmemiştim.

Yine köpeklerin br kampüste sorun çıkardığını ve idarenin köpeklerden kurtulmak istediğini düşünmüştüm.

Ama çok yanılmışım, ve yanıldığıma bu kadar sevindiğim bir durum neredeyse yok denecek kadar azdır 🙂

 

Sizi daha çok merakta bırakmayacağım, K9 Amca yeni Bir maceraya atılıyor 😉

rogz

Ve bu macerada ilk destek de ROGZ firmasından geldi. ROGZ firması projemiz kapsamındaki köpeklerimizin tasma ve eğitim kayışlarını tedarik edecek. Firma yetkililerine  çok teşekkür ederiz.

özyeğinn

 

Merhaba,

 
Özyeğin Üniversitesi olarak kampüs hayatının düzenini sağlarken bir yandan da bir sosyal sorumluluk projesine başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Hedefimiz, kampüs içerisinde yaşayan sokak köpeklerinin uygun bir yaşam alanı yaratılarak bakımı, beslenmesi ve eş zamanlı olarak Doğal Yaşamı Koruma Kulübü öğrencilerinin desteğiyle eğitilmeleridir. 
 
Bu amaçla hazırlanan sosyal sorumuluk projesinde aynı zamanda, köpeklerden korkan idari-akademik kadro ve  öğrenciler için, köpeklerin ortak sosyal alanlardan uzaklaştırılmasının önemi de göz önünde bulundurulmuştur. 
 
Köpeklerle gönüllü olarak ilgilenmek isteyen idari ve akademik kadro personeli ile öğrencilerin ise, hazırlanacak etkinlikler kapsamında köpek bakımı, sağlığı, davranışı ve eğitimi konularında alacakları bilgilerle, kampüste yaşayan köpeklerimize daha bilinçli davranmalarının sağlanması hedeflenmektedir.
 
Proje kapsamında; 

1. Spor Merkezi yanındaki boş alana hem barınak yapılacak hem de eğitimleri ve eğlenmeleri için çeşitli eğitim ve oyun üniteleri kurulacaktır. Dün bu bölümde başlayan çalışmaların önümüzdeki hafta tamamlanması sağlanacaktır.


2.  Köpeklerimiz uzman eğitmenler tarafından beraber yaşama şartlarına ve tasmalı gezdirilmeye alıştırılacaktır. Bu eğitimler barınakların hazırlanmasıyla eş zamanlı olarak devam edecektir.


3.  Doğal Yaşamı Koruma Kulübü üyelerine köpekler hakkında eğitim verilecektir.


4.  Üniversitemizde köpek davranışı, köpek psikolojisi konularında Doğal Yaşamı Koruma Kulübü çatısı altında seminer ve workshoplar düzenlenecektir.

 

Bu projenin nihai amacı, eğitimleri tamamlanan köpeklerimizin çok daha mutlu olacakları ve bire bir sevgi alabilecekleri ailelerce sahiplendirilmeye çalışılmalarıdır.

Filed in: Genel
Tagged with:

Yazar Hakkında ()

1971'de Ankara'da doğdu. Polis Akademisi mezunu. 1996 yılında başlayan Köpek Eğitmenliği macerası "K9 Köpek Eğitmeni" olarak hala devam ediyor. Köpek eğitimi ile ilgili eğitim, seminer ve proje bazlı çalışmalar gerçekleştiriyor. Köpek davranışları ve Köpek etolojisi Konularında çalışmalar yapıyor, çocukların ve pet sahiplerinin K9 Amca'sı.

Yorum Yaz

Back to Top